27 iunie 2007

Profesionistul ! Text preluat

Profesionistul este persoana care ştie întotdeauna încotro merge, de ce şi cum poate ajunge acolo.
Lui îi place munca pe care o face, deoarece o face bine; şi o face bine pentru ca îi place.El are,de regula, o idee buna atunci când i se cere şi, în plus, alte câteva, fara ca cineva sa-i fi cerut acest lucru.
Profesionistul a muncit din greu pentru a deveni un expert în domeniul sau de activitate şi, cu toate acestea, continua sa munceasca cu aceeaşi pasiune. El este o persoana cu un entuziasm molipsitor. Este destul de realist pentru a fi conştient de faptul ca va face greşeli, dar are inteligenţa necesara pentru a nu face a doua oara aceeaşi greşeala.
Profesionistul este un om sincer. El admite înfrângerea, dar este hotarât sa o ia de la capat, daca este necesar. El este un om analitic. Stie sa deosebeasca ce este important de ceea ce nu este şi are capacitatea de a înţelege ca în viaţa ai de-a face cu ambele categorii de lucruri. De aceea, are în vedere întotdeauna şi detaliile, dar nu se lasa copleşit de ele.
Profesionistul ştie sa conduca fara sa fie un dictator şi sa urmeze pe alţii fara a-i linguşi. Când este conducator, îi ajuta pe cei cu care lucreaza sa progreseze, iar când este subordonat face tot ce depinde de el ca şeful sa se bucure de succes. Profesionistul nu aştepta sa i se spuna ce trebuie sa faca, el face singur ceea ce trebuie !
El este un creator, dar lipsit de excentricitaţi, un om curajos, dar nu nesabuit, un om delicat , dar lipsit de fanatism.

Niciun comentariu: