10 octombrie 2008

POVESTE DE ADORMIT ADULTII-COMENTARIU

Acum ceva vreme, dar nu de mult, cam de un an jumate, avand note foarte bune, studenta X de la facultatea Z din orasul Y este intrebata daca nu vrea sa primeasca o bursa in Franta. Este testata de un profesor din Franta si primeste acordul pentru o bursa pe un an universitar.
Pleaca la facultatea din Franta, isi da acolo toate examenele, indeplineste numarul de « credite » pentru anul universitar (ba chiar le depaseste) si se intoarce in Romania. Se prezinta la aceeasi facultate Z din orasul Y, unde afla ca pentru a i se recunoaste anul universitar trecut, mai trebuie sa dea niste examene sau diferente (la materii pe care le-a studiat si in Franta), deoarece in Franta nu prea se face scoala, ca la noi in tara sunt exigente mai mari si dascali mai buni si ca atare trebuie sa te ridici la un nivel mai mare, prin sustinerea unor examene de diferenta aici in tara. Ba culmea idioteniei, o profesoara nu accepta studentei sa dea examen, la materia ei, pe motiv ca « nu a fost prezenta » la seminarii aici in tara. Poi cum era sa fie prezenta daca era la studiu in Franta !? Ca atare la acea materie este considerata restantiera.

CONCLUZIE :
Nu va trimiteti copii la studii in strainatate ca la noi sunt cei mai buni profesori, cele mai optime materii de studiu, cele mai exigente si corecte examene.
Probabil ca toti care au facut studii in decursul timpului prin strainatate sunt niste prosti care aci in tara nu au fost buni la nimic.

Un comentariu:

Kaartijer spunea...

Imi dau cu seama despre cine e vorba in poveste... eh, daca se ducea cu "dreptul" de la bun inceput, ia sa fi vazut tu ce perfecte erau diplomele frantuzesti... :((