10 septembrie 2009

Buruiana "ATOMICA"-Marul lupului-Articol preluat


Buruiana “atomica” MARUL-LUPULUI
Denumirea stiintifica a acestei plante este Aristolochia clematitis. În zona de vest a tarii i se spune marul-lupului, în sudul Moldovei, curcubetica, iar pe malul Dunarii, buruiana de remf. Creste prin vii, la margini de câmp si prin locuri virane. Este înalta de jumatate de metru, uneori mai mult, iar frunzele ei amintesc oarecum de cele ale fasolei. Are florile galbene, un miros foarte puternic si destul de înecacios, fiind ocolita de insectele daunatoare, precum si de bolile virale si bacteriene ale plantelor. Este atât de rezistenta si vivace, încât sufoca adesea culturile, taranii nostri nemaistiind cum sa scape de ea (între altele, rezista foarte bine si la ierbicide). Buruiana aceasta este - se pare - una din cele mai puternice plante medicinale din flora noastra, având atât de multe aplicatii, încât ar putea fi scrise despre ea tomuri întregi. Comparatia cu forta unei explozii atomice nu este hazardata, doar ca efectul e pozitiv.Partea aeriana a fost studiata intens în anii ’80, când savantii au fost fascinati de efectele sale imunostimulatoare extrem de intense. S-a încercat atunci izolarea din frunzele sale a unui medicament de semisinteza cu administrare interna, însa s-a dovedit ca separat de celelalte componente ale plantei, acidul aristolochic, principiul activ imunostimulator secretat de ea, este foarte toxic pentru ficat, putând favoriza chiar formarea tumorilor hepatice. Atunci s-a renuntat la studierea sa, ea ramânând, ca si pâna atunci, în apanajul medicinii populare. Ceea ce ne determina acum sa scriem despre ea sunt nenumaratele semnale primite de la cititori, referitoare la miracolele terapeutice facute cu ajutorul acestei plante. Lista afectiunilor vindecate cu ea este impresionanta: de la boli hepatice si infectii recidivante la dermatoze rezistente la orice alta forma de tratament, tumori benigne si maligne sau boli ginecologice.
Utilizarea internaPrezinta fara doar si poate riscuri, deoarece marul-lupului, fara a fi atât de toxic ca spânzul, matraguna sau rostopasca, are o anumita actiune nefasta la nivelul rinichilor si a tubului digestiv, în doze mari dând reactii adverse severe. Se pare ca în doze mici, de pâna la 1,5 grame pe zi pentru un adult, administrat o perioada limitata de timp (maximum o luna), nu prezinta nici un inconvenient, fiind chiar un remediu rapid în tratarea cancerului pulmonar, de piele, la sân si la intestin, a hepatitelor virale, precum si a infectiilor intestinale, însa singurul care are învestitura sa prescrie si sa conduca acest tratament este medicul curant. Din acest motiv, nu ne vom ocupa în acest articol de administrarea interna a marului-lupului, ci doar de tratamentele externe, care sunt lipsite de pericole, au o eficienta foarte mare si se aplica unei game foarte largi de boli.
Câteva forme de preparare si administrarea externa
Cataplasma cu marul-lupuluiSe macina fin iarba de marul-lupului cu ajutoral unei râsnite de cafea, iar pulberea obtinuta se combina în proportii egale cu pulbere de radacina de tataneasa. Peste amestecul de pulbere de marul-lupului si tataneasa se adauga apoi apa calduta, amestecând mereu, asa încât sa se formeze o pasta cât mai omogena. Aceasta pasta se aplica printr-un tifon pe zona afectata vreme de o ora.
Baia de sezut cu marul-lupuluiO mâna de plante se lasa sa se macereze în 2 l de apa, vreme de 8-10 ore (de dimineata pâna seara), dupa care se filtreaza. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu înca 2 l de apa clocotita, dupa care se acopera, se lasa sa se raceasca si se filtreaza din nou. În final se combina cele doua extracte într-un lighean, în care se va sta cu sezutul vreme de 20 de minute (adaugând din când în când apa calda, daca este nevoie). Este un leac foarte bun pentru hemoroizi, inflamatii anale, infectii genito-urinare recidivante.
Clisma cu marul-lupuluiPreparatul pentru clisma se obtine dintr-o lingura rasa de pulbere de marul-lupului, o lingura de radacina de tataneasa si o lingura de flori de musetel, care se lasa la înmuiat în jumatate de litru de apa, de seara pana dimineata, când se filtreaza; maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe în jumatate de litru de apa pâna când scade la jumatate; se lasa la racit decoctul, dupa care se combina cu maceratul. Cu preparatul astfel obtinut se fac clisme cu ajutorul irigatorului. Lichidul se tine în intestin vreme de 10 minute înainte de a fi eliminat.
Tinctura de marul-lupuluiÎntr-un borcan cu filet se pun frunze de marul-lupului bine pisate ori macinate cu râsnita de cafea, pâna se umple borcanul. Apoi se adauga alcool alimentar de minimum 70%, atât cât cuprinde, amestecând din când în când, astfel ca planta sa fie bine patrunsa de alcool. Se închide borcanul si se lasa la macerat vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza prin tifon. Se pun comprese pe locurile afectate cu tinctura astfel obtinuta.
Unguentul de marul-lupuluiSase linguri de tinctura se pun pe o farfurioara curata si se lasa sa se evapore pâna îsi reduc volumul de circa trei ori, obtinându-se aproximativ doua linguri dintr-o pasta groasa si usor lipicioasa, cu miros puternic de planta. Aceasta pasta va fi adaugata peste un sfert de pachet de unt (usor înmuiat în prealabil în apropierea unei surse de caldura, fara a-l topi complet), amestecând bine cu o lingura pâna se omogenizeaza perfect aceasta combinatie, care apoi va fi pastrata la frigider.
Boii care se vindeca prin tratamentul extern cu marul-lupulu· Pentru o cicatrizare estetica a ranilor sau a taieturilor în urma unor interventii chirurgicale - se pune pe locul afectat o cataplasma cu tataneasa si marul-lupului o data pe zi, tinându-se vreme de o ora. Viteza de vindecare va creste simtitor, iar cicatricele vor deveni cu timpul abia vizibile.· Ranile (inclusiv de la interventii chirurgicale) care nu se închid - se trateaza cu comprese cu tinctura de marul-lupului. Un tifon bine îmbibat cu tinctura se pune pe locul afectat vreme de 30 de minute, dupa care se îndeparteaza compresa si se lasa pielea sa se zvânte vreme de macar o jumatate de ora.· Cancer intestinal, genital, de rect, de prostata - se recomanda clismele cu marul-lupului, facute o data la doua zile. În cazul în care clismele sunt contraindicate, se fac zilnic bai de sezut.· În cancerul genital la femei se face o clisma la doua zile si o irigatie vaginala (cu acelasi tip de preparat ca si la clisme) o data la trei-patru zile.· Cancer esofagian, la limba etc. - se face gargara cu ceai de marul-lupului, tataneasa si musetel, preparat întocmai ca si cel pentru clisme. În cadrul aceluiasi tratament se vor realiza totodata clisme cu marul-lupului, o data la doua zile.· Cancerul de piele - se face o data la doua zile o clisma cu marul-lupului si în plus se aplica zilnic o cataplasma cu tataneasa si marul-lupului. Aplicarea cataplasmelor se repeta pâna la disparitia totala a leziunii.· Infectii genitale cu trichomonas, papiloma, chlamidya- se fac spalaturi vaginale cu un ceai preparat la fel ca cel pentru clisme. Tratamentul se face vreme de 7-10 zile cu doua saptamâni de pauza pentru refacerea florei vaginale. La barbati se fac zilnic bai de sezut cu marul-lupului, pentru sporirea imunitatii locale. Mai ales în infectii cu chlamidya si în cele bacteriene va fi respectat cu strictete tratamentul cu antibiotice prescris de medic, cele doua terapii mergând foarte bine în paralel.· Rani purulente, greu vindecabile la degetele de la mâini si de la picioare - se umple pe jumatate un paharel îngust cu tinctura de marul-lupului, dupa care se înmoaie în el degetul afectat vreme de 20-30 de minute. În câteva zile infectia se va retrage si apoi va disparea. Sunt multe cazuri de pacienti carora trebuia sa le fie amputat degetul si l-au salvat ca prin minune doar cu acest tratament simplu.· Abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament - se pune pe locul afectat o cataplasma cu marul-lupului vreme de trei-patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvânte în aer liber vreme de o ora. Se repeta aplicatia zilnic, pâna la vindecarea totala.· Contra hemoroizilor - se foloseste unguentul al carui mod de preparare a fost descris anterior, cu care se fac aplicatii locale de doua-trei ori pe zi. Foarte utile sunt si baile de sezut cu marul-lupului, care vor fi facute o data la doua-trei zile.
Intoxicatia cu marul-lupuluiApare la adulti atunci când se depaseste doza de 6 grame pe zi si se manifesta prin urmatoarele simptome: greata, varsaturi, scaune numeroase (uneori sangvinolente), urinari dese, inflamatii severe ale rinichilor, tulburari circulatorii. Utilizat extern, nu prezinta nici un fel de inconveniente, cu conditia sa fim atenti la manipularea si depozitarea sa corecta. Toate tratamentele interne vor fi facute sub directa îndrumare si supraveghere a unui medic. În caz de intoxicatie, de la primele simptome adresati-va medicului curant. Tratamentul consta în voma terapeutica (spalaturi gastrice), administrarea de carbune medicinal, producerea unei purgatii puternice. Nu faceti tratament intern cu marul-lupului fara îndrumare medicala. Daca aveti în casa plante toxice, atunci pastrati-le în dulapiorul de medicamente, bine închise, si puneti la îndemâna si antidotul elementar - carbunele medicinal, care trebuie administrat imediat, pâna ajungeti la cea mai apropiata unitate sanitara.
Ilie TUDOR. Dupa “Formula AS”
Marul-lupului este una dintre cele mai utilizate plante înca din cele mai vechi timpuri. Primele consemnari despre folosirea ei în scopuri medicinale dateaza de acum... 5000 de ani, din Egiptul antic, unde ea era numita "iarba cobrei", întrucât era singurul remediu eficient contra veninului temutei reptile. Tot în Egipt era administrata pentru tratamentul infectiilor pielii, pentru vindecarea rapida a muscaturilor de animale si insecte, precum si pentru a apara oamenii de epidemii.Vechii gali foloseau marul-lupului pentru tratarea tumorilor si a oricaror excrescente aparute pe corp.În Evul Mediu, în Spania, planta era remediul de taina al cavalerilor care o foloseau pentru a-si tamadui rapid ranile primite în lupta si pentru a preveni infectiile, care în vremurile acelea erau fatale.
Herboristii englezi din secolele XVI-XVII recomandau mestecarea a doua-trei frunze de marul-lupului pe zi, pentru întarirea organismului împotriva epidemiilor, pentru eliminarea abceselor dentare si a tuturor afectiunilor gurii. Tot ei avertizau asupra toxicitatii plantei, aratând ca tratamentele interne mai lungi de trei saptamâni pot dauna rinichilor, vezicii urinare si tubului digestiv.
În medicina noastra populara este consemnata folosirea acestei plante în foarte multe zone ale tarii. În Banat era utilizata contra "ranilor rele", adica a cancerului la piele, în Satu Mare si în Bistrita Nasaud era folosita pentru tot soiul de "bube" (boli de piele), pentru "trânji" (hemoroizi), dar si pentru tratarea cancerului de rect sau de intestin. În Moldova este consemnata folosirea acestei plante mai ales în judetele Vrancea, Galati si Bacau, unde era considerata un adevarat elixir contra bolilor femeiesti, precum si a celor rectoanale (se folosea sub forma de bai). De asemenea, se folosea pentru a face parul sa creasca frumos, pentru a îndeparta cosurile de pe fata si a înfrumuseta pielea. În Oltenia, marul-lupului era folosit în special pentru tratarea ranilor si a bolilor de piele, dar si a hepatitei si ulcerului stomacal (se administra putina radacina fiarta în lapte).

11 comentarii:

Kaartijer spunea...

Interesanta planta... foarte fotogenica!

Anonim spunea...

[u][b]Xrumer[/b][/u]

[b]Xrumer SEO Professionals

As Xrumer experts, we possess been using [url=http://www.xrumer-seo.com]Xrumer[/url] fitted a long time things being what they are and remember how to harness the massive power of Xrumer and turn it into a Bills machine.

We also provender the cheapest prices on the market. Numberless competitors will cost 2x or square 3x and a end of the time 5x what we charge you. But we have faith in providing gigantic mending at a tearful affordable rate. The large incidental of purchasing Xrumer blasts is because it is a cheaper variant to buying Xrumer. So we plan to support that bit in recollection and yield you with the cheapest grade possible.

Not just do we have the best prices but our turnaround heyday for the treatment of your Xrumer posting is super fast. We drive secure your posting done in the forefront you certain it.

We also provide you with a full log of well-heeled posts on contrasting forums. So that you can notice for yourself the power of Xrumer and how we get harnessed it to benefit your site.[/b]


[b]Search Engine Optimization

Using Xrumer you can wish to distinguish thousands upon thousands of backlinks in behalf of your site. Scads of the forums that your Location you settle upon be posted on get great PageRank. Having your tie-in on these sites can categorically serve found up some top-grade dignity recoil from links and really boost your Alexa Rating and Google PageRank rating utterly the roof.

This is making your position more and more popular. And with this better in celebrity as grammatically as PageRank you can expect to lead your site in effect rank high-pitched in those Search Engine Results.
Conveyance

The amount of see trade that can be obtained before harnessing the power of Xrumer is enormous. You are publishing your plat to tens of thousands of forums. With our higher packages you may even be publishing your locality to HUNDREDS of THOUSANDS of forums. Imagine 1 post on a in demand forum last will and testament by rig out 1000 or so views, with say 100 of those people visiting your site. Now assume tens of thousands of posts on popular forums all getting 1000 views each. Your traffic ordain go at the end of one's tether with the roof.

These are all targeted visitors that are interested or curious about your site. Assume how innumerable sales or leads you can achieve with this titanic number of targeted visitors. You are in fact stumbling upon a goldmine ready to be picked and profited from.

Keep in mind, Transport is Money.
[/b]

TRAVERSE B RECOVER YOUR TWOPENNY ERUPTION TODAY:


http://www.xrumer-seo.com

Anonim spunea...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Sluggish Downloads Using NZB Files You Can Easily Search HD Movies, PC Games, MP3 Singles, Applications & Download Them at Flying Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]

Anonim spunea...

Look into Our Adverse Prices at www.Pharmashack.com, The Prestigious [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Chemist's snitch on [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Details to Countless Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Be subjected to a Unforgettable Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] As a uphold to Your Nutriment ! We Rig gone away from Epithet [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

discount viagra spunea...

Wow, nice post,there are many person searching about that now they will find enough resources by your post.Thank you for sharing to us.Please one more post about that..

Anonim spunea...

[url=http://www.goldentatejersey.com/]Golden Tate Nike Jersey[/url]

When deciding to buy any jersey, be sure that the rear is really long enough to suit your specifications KasperSee Catherine Kasper's dynamic new book, Angelic Abundance Treasure Maps: Discover the Wealth Within You, at her web site for powerful revelations on wealth and prosperity In truth, no one can make you feel anything unless you allow it

[url=http://www.texansfootballshop.com/]Nike Arian Foster Jersey[/url]

Don't Let Your Dog Sleep In Your BedThis is a tough one for a lot of people, but when you let your dog share your bed, at best you're making him an equal to you The code of conduct pertinent to priesthood is to be found in 'The Code of Canon Law', in the Official Teachings of the Church, in the deliberations of the Bishops Conference and in the Diocesan stipulationsTomorrowsEdge

[url=http://www.navorrobowmanjersey.com/]NaVorro Bowman Red Jersey[/url]

Anonim spunea...

Moncler Outlet thousands of The Su Hongye in Chongqing something, can not return in,[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] wrote that all the daughter decide, so long as she said [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] the study. the foreign flavor of the new individuals are very against [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler coats[/url] the old pick auspicious day for marriage, advocates pick ocean life. that the most unfavorable marriage Gregorian calendar in May, the Gregorian calendar in June is best marriage, but they are already engaged in June, the so extended to early September wedding. It is stated too much attention to date,Monday 23 is a good day for marriage, especially on Wednesday; 4,561 days just like a bad day, the result is that they pick on Wednesday smiles: must have been that guy to come out of Yuen Long Cao tricks. Mei smiles: short, you hate the ecu students, pattern names up. Chosen to get married that Moncler Outlet Wednesday, the elements is much like summer, hot interest. The way I wanted, Jiao days Fortunately, today I did not do groom. The church was air-conditioned, Ts wearing a black wool dress, too busy sweating, I believe he white collar with a ring, to obtain another yellow sweat soaked and soft. I afraid the entire of his plump body In Khan, the way the candle into a pool of oil. Miss Su can also be tight ugly. line up at the wedding, the bride and groom smiling face, no expression of Ku Buchu, all unlike the dry wedding, but instead no, not on the scaffold, is a, is, like Moncler Boots a public place of pickpockets signs with punishing those hardened criminals hard. I occur to believe that I own wedding ceremony, under those a large number of Kui Kui like to be inevitable cracked pickpockets. That helped me realize the kind of joyful, smiling faces of happy wedding pictures were never come to. find! Great find! I am thinking about would be to observe how you prefer her the same day. avoided her to not see, just say a few words with Miss Tang - chien hop heavy heart that, like truck unloading the parcel the next smash gravitropic only strange Xinmei won't hear - was a bridesmaid the day, saw me and Moncler Scarf asked me to not fight, said the ceremony complete line, we sprinkle colored paper Fou new body, when, in support of I will not have hands, afraid that I take the chance to throw hand grenades, nitrate sulfuric acid spill. She inquired about in the future plans, I informed her to go Sanlv University. I believe she might not wish to hear your company name, so I didn't mention a word you.

more information you can go to http://www.giubbotti-moncleroutlet.com

[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler women[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]montclear[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler gui[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler sweater[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler boots[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler clothing[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler jacket[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler usa[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]monclet[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler jacke[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler coats[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]monclers[/url]

Anonim spunea...

[url=http://site.ru/]site.ru[/url]

Anonim spunea...

Since don't assume all colors can be found in every design, selecting one that's based on your final decision is a great method of developing a jersey We shou I have included answers which are based on the latest research news and feedback on these drugs cheap nhl jerseys sale nfl jerseys discount Turkey is at the junction of Asia and Europe while Pakistan is situated at the junction of South Asia, Central Asia and Western Asia When a manufacturer is purchasing hundreds and hundreds of buttons, for example, it works out very well to enable them to use a poorer top quality button at half the amount Shut down in 1998, the both sides in the league shut down seven weeks after the negotiating table, but this time, the middle of the interval only four weeks More than likely, you will choose a few complimentary to your own personality and self-expressionPlayers are at their best when they are playing without fear
The more you order and the more discount you will get What is yours? Please leave your comments and write about your thoughts! Therefore, for businessmen who do top selling must know how to let their customers believe them We provide all kind of brand name sport shoes ,fashion shoes, clothes, handbags,wallets,handbgas,sunglasses and so on The skill of reading can be one of the most valuable gifts that you give to your - or any - child Males however can put on a hat and color underneath the eyes using the team colorsWe now have to toss in more variables

[url=http://www.broncosauthenticjerseys.com/]Peyton Manning Limited Jersey[/url]
[url=http://www.greenbaypackersteamproshop.com/]Women's Aaron Rodgers Jersey[/url]
[url=http://www.seahawksnflprostore.com/]Cheap Russell Wilson Jersey[/url]

Anonim spunea...

top [url=http://swedenonlinecasino.com/]blackjack[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casinos online[/url] autonomous no store hand-out at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino online
[/url].

Anonim spunea...

Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.

I'm attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

my homepage Zahngold Verkaufen